kampvuurvertellingen logo

Kampvuurvertellingen

Wie zijn wij

 • Judith Nagtegaal

  Vanuit mijn werk in de Bibliotheek Wijchen ben ik sinds 2018 betrokken bij Kampvuurvertellingen. Samen met Marc en Mariska regel ik de praktische dingen en de PR rond deze activiteit. Als bibliotheek vinden we verhalen natuurlijk heel belangrijk. Daarbij zien we niet alleen boeken als deel van de collectie, maar ook de mensen die de verhalen vertellen vormen onze collectie.

  Voor mij is het steeds weer een feest om Kampvuurvertellingen met deze enthousiaste groep mensen te organiseren.

 • Marc van Kampen

  Ik vind het eigenlijk heel bijzonder dat een idee (oorspronkelijk voor in de achtertuin) uitgroeit tot een publiek vertelevenement van deze omvang. We willen een stukje Back-to-Basics brengen voor iedereen. Zelfs mensen van ver buiten de gemeentegrenzen komen luisteren. 

  Het regelen en organiseren, de weg naar de Kampvuurvertellingen toe, daar zit onze kracht. We faciliteren een podium om de vertelcultuur meer op de Wijchense kaart zetten. Als ons werk erop zit, is het podium voor de vertellers. Dan wordt het genieten van 'de magie van vlammen en verhalen'.

 • Mariska van de Steege

  Het idee om een vertelevenement te organiseren kwam voort uit het plan om Verteller Paul uit te nodigen om naast een vuurkorf in de achtertuin verhalen te komen vertellen. Om zo samen met vrienden en familie het midzomeravond gevoel te beleven. Toen in 2017 bleek dat het een succes was, werd het mijn droom om in Wijchen een evenement op de kaart te zetten.

  Het vertellen zelf laat ik liever aan de vertellers over, maar het organiseren is mij op het lijf geschreven.

 • Paul Groos

  Paul Groos noemt zich alweer zeven jaar ‘verhalenverteller”, maar was dat in zijn beroep als docent Latijn en Grieks eigenlijk altijd al. In 2015 studeerde hij af aan de vertelacademie met "Om Troje - vader zoon Achilles”, waarin hij één van de grootste en belangrijkste verhalen uit de klassieke mythologie vertelde. Sindsdien heeft hij opgetreden door heel Nederland met allerlei mythologische verhalen, maar ook met verhalen uit vele andere genres. Hij kan genieten van een mooi sprookje, een verrassend twistverhaal of een huiveringwekkend griezelverhaal. In Wijchen is hij bekend van het jaarlijkse Kerstsprookjesfestijn en van de voorstelling “Tales of love and songs of murder”, die hij in 2017 in Theater ’t Mozaïek speelde. En natuurlijk van de jaarlijkse Kampvuurvertellingen: een van de leukste gelegenheden om verhalen te delen. 

  Meer weten over Paul: www.vertellerpaul.nl 

 • Joost Schellekens

  Joost Schellekens

  Joost Schellekens is een verteller die zijn eerste schreden op het vertelpad heeft gezet aan de vertelacademie in Utrecht. Hij heeft al op veel mooie plekken in binnen- en buitenland mogen optreden waaronder het Rijksmuseum in Amsterdam, het kasteel in Wijchen en bij het internationale vertelfestival van Alden Biesen.
  In 2015 stond Joost op de planken met zijn vertelvoorstelling Momo en de Tijdspaarders, een bewerking van het gelijknamige boek van Michael Ende. Naast vertellen voor publiek verzorgt Joost ook cursussen op verschillende niveaus met zijn vertelbedrijf VaardigVertellen. Hij heeft een voorliefde voor verhalen met een bijzondere plottwist en voor verhalen die lichtjes gebaseerd zijn op de werkelijkheid, maar waaraan Joost dan zijn eigen draai kan geven.

  Meer weten over Joost: www.vaardigvertellen.nl 

 • Nadja Spooren

  Nadja Spooren

  Nadja Spooren begon met het vertellen van verhalen waarin haar instrument de panfluit een rol speelt. Inmiddels vertelt ze sprookjes en korte verhalen van allerlei aard, al is het nog vaak met een muzikaal thema. Voor de Kampvuurvertellingen duikt ze graag in de Britse spookverhalen.

  Meer weten over Nadja: www.panfluitpraktijk.nl 

 • Martin Bergsma

  Martin Bergsma

  Martin Bergsma (Meneer van Woord) is als bibliothecaris altijd bezig met verhalen. Martin leest veel voor tijdens groepsbezoeken en activiteiten in de bibliotheek. Via de boekpromotie-activiteit De Vliegensvlugge Verhalenverteller heeft hij het plezier in verhalen vertellen ontdekt. De Vliegensvlugge Verhalenverteller vertelt in 20 minuten over 7 boeken. De Kampvuurvertellingen 2017 was het moment om meer met verhalen te gaan doen. Meneer van Woord vertelt op woensdagmiddagen om 15:00 uur voor iedereen vanaf 6 jaar op De Vloer in de bibliotheek. De verhalen die Meneer van Woord vertelt zijn in eerste instantie gericht op kinderen, maar goede verhalen zijn voor alle leeftijden interessant.

  Meer weten over Martin: www.meneervanwoord.nl  en   www.bibliotheek-wijchen.nl