kampvuurvertellingen logo

Kampvuurvertellingen

Wie zijn wij

 • Judith Nagtegaal

  Vanuit haar werk in de Bibliotheek Wijchen is Judith sinds 2018 betrokken bij Kampvuurvertellingen. Samen met Marc en Mariska regelt zij de praktische dingen en de PR rond deze evenementen. De bibliotheek vindt verhalen natuurlijk heel belangrijk. Daarbij worden niet alleen boeken gezien als deel van de collectie, maar ook de mensen die de verhalen vertellen zijn onmisbaar.

  Voor Judith is het steeds weer een feest om Kampvuurvertellingen met deze enthousiaste groep mensen te organiseren.

  Meer verhalen: www.bibliotheek-wijchen.nl 

 • Joost Schellekens

  Joost Schellekens

  Joost Schellekens is een verteller die zijn eerste schreden op het vertelpad heeft gezet aan de vertelacademie in Utrecht. Hij heeft al op veel mooie plekken in binnen- en buitenland mogen optreden waaronder het Rijksmuseum in Amsterdam, het kasteel in Wijchen en bij het internationale vertelfestival van Alden Biesen.
  In 2015 stond Joost op de planken met zijn vertelvoorstelling "Momo en de Tijdspaarders", een bewerking van het gelijknamige boek van Michael Ende. Naast vertellen voor publiek verzorgt Joost ook cursussen op verschillende niveaus met zijn vertelbedrijf VaardigVertellen. Hij heeft een voorliefde voor verhalen met een bijzondere plottwist en voor verhalen die lichtjes gebaseerd zijn op de werkelijkheid, maar waaraan Joost dan zijn eigen draai kan geven.

  Meer weten over Joost: www.vaardigvertellen.nl 

 • Nadja Spooren

  Nadja Spooren

  Nadja Spooren begon met het vertellen van verhalen waarin haar instrument de panfluit een rol speelt. Dat smaakte naar meer. Muziekprogramma’s met een verhaal werden verhalenreeksen met wat muziek. Inmiddels vertelt ze sprookjes en korte verhalen met of zonder haar instrument de panfluit, naar gelang de gelegenheid. Voor de Kampvuurvertellingen duikt ze graag in de Britse folklore en spookverhalen.

  Meer weten over Nadja: www.panfluitpraktijk.nl 

 • Marc van Kampen

  Als organisator vindt Marc het vooral heel bijzonder dat een idee (oorspronkelijk voor in de achtertuin bedoeld) uitgroeit tot een publiek vertelevenement van formaat. Kampvuurvertellingen brengt een stukje Back-to-Basics voor iedereen. Mensen van ver buiten de gemeentegrenzen komen luisteren naar de verhalen.

  Het regelen en organiseren, de weg naar de Kampvuurvertellingen toe, daar zit voor Marc kracht en de passie. Het faciliteren van een podium om de vertelcultuur meer op de Wijchense kaart zetten. Als de organisatie zijn werk gedaan heeft, is het podium voor de vertellers. Dan wordt het genieten van 'de magie van vlammen en verhalen'. 

 • Paul Groos

  Paul Groos noemt zich inmiddels zeven jaar "verhalenverteller”, maar was dat in zijn beroep als docent Latijn en Grieks eigenlijk altijd al. In 2015 studeerde hij af aan de vertelacademie met "Om Troje - vader zoon Achilles”, waarin hij één van de grootste en belangrijkste verhalen uit de klassieke mythologie vertelde. Sindsdien heeft hij opgetreden door heel Nederland met allerlei mythologische verhalen, maar ook met verhalen uit vele andere genres. Hij kan genieten van een mooi sprookje, een verrassend twistverhaal of een huiveringwekkend griezelverhaal. In Wijchen is hij bekend van het jaarlijkse Kerstsprookjesfestijn en van de voorstellingen “Tales of love and songs of murder” (2017) en “People on the river - Tales 'n' Tunes of the Mississippi" (november 2019), die hij in Theater ’t Mozaïek speelde. En natuurlijk van de jaarlijkse Kampvuurvertellingen: een van de leukste gelegenheden om verhalen te delen.

  Meer weten over Paul: www.vertellerpaul.nl 

 • Martin Bergsma

  Martin Bergsma

  Martin Bergsma (Meneer van Woord) is als bibliothecaris altijd bezig met verhalen. Martin leest veel voor tijdens groepsbezoeken op scholen en activiteiten in de bibliotheek. Via de boekpromotie-activiteit De Vliegensvlugge Verhalenverteller heeft hij het plezier in verhalen vertellen ontdekt. De Vliegensvlugge Verhalenverteller vertelt in 20 minuten over 7 boeken.

  De Kampvuurvertellingen 2017 was het startschot om meer met verhalen te gaan doen. De verhalen die Meneer van Woord vertelt zijn in eerste instantie gericht op kinderen, maar goede verhalen zijn voor alle leeftijden interessant.

  Meer weten over Martin: www.meneervanwoord.nl

 • Mariska van de Steege

  Het idee om een vertelevenement te organiseren kwam voort uit het plan om Verteller Paul uit te nodigen en naast een vuurkorf in de achtertuin verhalen te laten vertellen. Mariska zag het al helemaal voor zich: samen met vrienden en familie het midzomeravondgevoel beleven. Toen in 2017 bleek dat de Kampvuurvertellingen een succesvol concept was werd Mariska's droom, om in Wijchen een evenement op de kaart te zetten, werkelijkheid.

  Het vertellen laat ze liever aan de vertellers over, maar het organiseren is haar op het lijf geschreven.