De zevende editie! Wat een verhaalprachtig cijfer: 7. Je denkt meteen aan de Wolf en de zeven geitjes, de zevenmijlslaarzen van Klein Duimpje. Maar ook aan de 7 deugden en natuurlijk de 7 hoofdzonden. De Griekse stad Thebe had 7 poorten, Rome is gebouwd op zeven heuvels. Het getal zeven is het geluksgetal, opgebouwd uit de heilige getallen 3 en 4. Dit kan alleen maar een geweldige verhalenavond opleveren.

De vier vertrouwde vertellers van de kampvuurvertellingen hadden er ook dit jaar weer zin in. Afgelopen vrijdag stonden ze weer klaar om net als in eerdere edities de meest fantastische verhalen te vertellen. 

Joost Schellekens, Martin Bergsma, Nadja Spooren en Paul Groos hadden weer een afwisselend programma samengesteld. Traditioneel werd er gestart met een vertelronde voor kinderen. Omdat het buiten te nat was, vond deze plaats in de Huiskamer van ’t Mozaïek, maar dat mocht de pret niet drukken. Ook binnen was gezorgd voor een (digitaal) kampvuur. Deze ronde maakte Sander Schellekens zijn verteldebuut. Deze 11-jarige vertelde vol enthousiasme aan de ongeveer 100 bezoekers hoe het stekelvarken aan zijn stekels is gekomen. Iedereen luisterde geboeid. En ook de andere verhalen vielen in de smaak. 

De tweede ronde vond buiten plaats. De vrijwilligers van kampvuurvertellingen hadden een mooi vuurtje weten te stoken en bij de geur van brandend hout werd er onder meer verteld over woorden die uit boeken verdwenen, een tondeldoos, een elfenkind, en een verschrikkelijke vrouw in een waterput. De bezoekers zaten aandachtig te luisteren onder het genot van een lekker drankje, of een mok warme chocomel. Sommige bezoekers zijn inmiddels trouwe gasten van Kampvuurvertellingen. Er zijn er bij die geen editie hebben overgeslagen. 

Ook de laatste ronde viel in de smaak. Daar werden de griezelverhalen verteld. Een verhaal over een Nijmeegse plaatsmajoor, over een zakdoek met bloed en er kwamen gezichten zonder ogen voorbij. 

De zevende editie van Kampvuurvertellingen werd afgesloten met een verhaal over een pop die eigenhandig haar eigenaresse vermoordde en waarvan gezegd werd dat ze voor het laatst in Wijchen was gesignaleerd. Na afloop was iedereen het erover eens: Het was weer meer dan moeite waard geweest, en we hebben horen vertellen dat er volgend jaar weer een nieuwe editie van de kampvuurvertellingen komt. Uiteraard is iedereen dan weer van harte welkom op de laatste vrijdag van de zomervakantie.


[Moet een foto verwijderd worden? Stuur dan een e-mail met daarin het fotonummer en de foto wordt verwijderd.]